Altındağ’da ki yabancı düşmanlığını polis izledi

Altındağ'da ki yabancı düşmanlığını polis izledi

Ankara’nın merkez ilçelerinden Altındağ’ın, mülteci mahalleleri olarak anılan Önder ve Battalgazi mahallelerinde önceki akşam başlayan ırkçı saldırılar dün gün boyu devam etti. Suriyeli ve Afgan dükkan sahiplerinin büyük bölümü işyerlerini açmazken, bazı mülteciler geçici olarak evlerinden ayrıldı.

Bazıları ise evden çıkmayarak, olayların yatışmasını bekledi. Akşam saatlerinde ise ellerinde bayraklarla mahalleye gelen, tekbirlerle caddeleri dolduran kalabalık büyüdü. Kalabalık, Suriyeliler’e ait dükkanları taşladı ve bazı dükkanların kepenkleri yıkıldı. Bazı dükkanların ise yağmalandığı görüldü.

Suriyeli ve Afganlar’a ait olduğu bilinen bazı apartmanlara yönelik taşlı saldırı yapıldı. Bazı araçlar ters çevrildi, bazıları ise cadde ortasında ateşe verildi.. Saldırgan gurup sık sık ırkçı saiklerle sloganlar attı.

Polis olayları izledi

Olaylar Battalgazi ve Önder mahallelerinde devam ederken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet sevk edildi. Suriyelilere ait dükkanların yağmalanması sırasında polislerin kenardan izlemesi de dikkat çekti.

Polis ekipleri zaman zaman vatandaşların evlerine dönmeleri ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuyor. Battalgazi’de bazı kapalı işyerlerinin camları indirildi, kepenkleri kırıldı.

Türk medyası parkta tartışmayı öne çıkardı

Türk medyası olayı anlatırken Altındağ’da parkta 18 yaşındaki bir gencin bıçaklanmasını neden olarak gösterdi.  Suç oranı yüksek olan Türkiye’de bir gencin hayatını öne çıkarmak Türk medyasının korkak tavrı olarak gösterildi.

Diğer Haberler