Yunanistan: Türkiye diğer ülkeleri istikrarsızlaştırmak için paralı askerler kullanıyor

Yunanistan: Türkiye diğer ülkeleri istikrarsızlaştırmak için paralı askerler kullanıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Türkiye’yi kendi güçlerini ve paralı askerlerini kullanarak diğer ülkeleri istikrarsızlaştırdığını söyledi.

Alexandros Papaioannou  yaptığı açıklamada, Türkiye’nin başka ülkelerin topraklarını yasadışı olarak işgal ettiğini ve bu güçleri ve paralı askerleri bu topraklarda tutarak istikrarsızlığa sürüklediğini kaydetti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye’nin uluslararası hukuku sürekli ihlal ettiğini gizlemek için gerçeği çarpıtmaya ve bulanık bir görüntü göstermeye çalıştığını da belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Akdeniz’de askeri gücünü göstermesini eleştirerek,Türkiye’nin bölgedeki politikalarına devam etmesi halinde AB yaptırımlarıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Yunanistan ve Türkiye, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de derin farklılıklara sahiptir. Geçen yıl, iki ülke arasındaki artan gerilimler ve deniz çatışmaları, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyeleri olan iki ülke arasındaki savaş korkularını artırdı.

Diğer Haberler