Bafil Talabani: Bundan sonra halka karşı ajanlık yapmak kimsenin haddine değildir

Bafil Talabani: Bundan sonra halka karşı ajanlık yapmak kimsenin haddine değildir

YNK Genel Başkanı Bafil Talabani, “Bundan sonra Mam Celal’in ailesine ve hükümetin kurulmasına karşı ajanlık yapmak hiç kimsenin haddine değildir” dedi.

Bafil Talabani sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak, bundan sonra Mam Celal’in ailesine ve hükümete karşı ajanlık yapmaya haddinin olmayacağını söyledi.

Babası Mam Celal’in mezarını ziyaret ettiği fotoğrafla paylaştığı açıklamasına Bafil Talabani “Bugün kendimi hakikate ulaştırmak, şehitlerin kanı, Dêrin(kadim) Peşmergelerinin emeği, direniş micadelesinde bedel verenler, siyasi tutuklular, cephede savaşanlar ve  bedel ödeyen halkın bana emaneti olan YNK’nin içerisindeki birliği korumak için güven vermeye geldim” ifadelerini kullandı.

Bafil Talabani yazısının devamında, Kürt halkının yüksek çıkarları yerine, bazı kişilerin çıkarına hizmet eden, parti birliğini bozmaya çalışan ve partiyi tasfiye etmeye çalışan  güvenlik kurumlarında değişikliğe gittiğini kaydetti.

YNK Genel Başkanı Bafil Talabani açıklamasının devamında “Yeni kurulan hükümet ile yürüttüğümüz ortak plan çerçevesinde kaçakçılık, reformların hayata geçmesini engelleyenlere, rüşvetçi, bozgunculuk ve ajanlaştırmaya karşı mücadele yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının devamında Talabani, yazar, gazeteci, aydın, akademisyen, YNK’ye gönülden bağlı olanlar ve şehit ailelerinin alınan tüm kararların tamamen anayasaya uygun olduğu konusunda müsterih olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bafil Talabani açıklamasının sonunda şunları belirtti: “Bugün kabirinin üzerinde YNK emanettir ve hayatımızın pahasına koruyacağımızı söylüyoruz. Şunu kesin ifadeyle blirtiyorum ki; artık gelecekte hiç kimsenin Mam Celal’in ailesine, hükümetin kurulmasına ve halka karşı ajanlık yapması kimsenin haddine değildir. Emniyet ve Zanyari(istihbarat) güçleri bundan böyle sadece vatandaşların can güvenliği, yoksulların çıkarlarını, canını, malını ve hepimizin güvenliğini korumakla görevli olacaklardır.”

Bafil Talabani: Bundan sonra halka karşı ajanlık yapmak kimsenin haddine değildir

Diğer Haberler