İngiltere: “Emin İsa’nın işkence ile öldürülmesi konusunda şefaf soruşturma istiyoruz”

İngiltere: "Emin İsa'nın işkence ile öldürülmesi konusunda şefaf soruşturma istiyoruz" Jonathan Hargreaves Rojava, Suriye Özerk YÖnetimi, Asayiş

 İngiltere, Rojava’da Asayiş güçleri tarafından gözaltında tutulurken işkence sonucu hayatını kaybed Emin İsa Emin’in ölümüyle ilgili şeffaf soruşturma istedi.

İngiltere’nin Suriye Özel Temsilcisi Jonathan Hargreaves, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayı endişeyle izlediklerini ve ilgili şeffaf ve etkin bir soruşturma beklediklerini kaydetti.

Hargreaves tweetinde “Amin Issa al-Ali’nin kuzeydoğu Suriye’de yerel yetkililerin gözetimindeyken öldürüldüğüne dair haberler endişe verici. Koşullara ilişkin tam ve şeffaf bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Haseki kentinde 22 Mayıs 2021 tarihinde Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı Asayiş güçleri tarafından gözaltına alınan 2 çocuk babası Emin İsa Emin (35) 28 Haziran 2021 tarihinde, hapishanedeyken hayatını kaybetti. Ailesi, Emin’in işkence sonucu öldürüldüğünü açıkladı.

Ailesinin, Emin’e ait olduğunu belirttiği ve işkence edilmiş şekilde çekilen fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşması infial ve tartışmaya yol açtı.

Fotoğraflarda Emin’in dişlerinin kırıldığı, yüzü ve gözlerinin morardığı, bedeninde ise yanık izleri olduğu görülüyor.

Diğer Haberler