ABD Emin İsa’nın işkence ile öldürülmesinden rahatsız, sorumluların cezalandırımasını bekliyor

ABD Emin İsa'nın işkence ile öldürülmesinden rahatsız, sorumluların cezalandırımasını bekliyor

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, PDK-S üyesi Emin İsa Emin’in PYD hapishanesinde öldürülmesine tepki göstererek, cinayetin bir an önce araştırılmasını istedi.

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (PDK-S) üyesi Emin İsa Emin’in PYD hapishanesinde işkenceyle öldürülmesiyle ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

“ABD, Emin İsa Emin’in Demokratik Suriye Güçleri (HSD) hapishanesinde öldürülmesine ilişkin raporlardaki bilgilerden rahatsız” denilen açıklamada, “Acil ve şeffaf bir bir soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz. Bu suçun işlenmesinde sorumluluğu olan herkesin cezalandırılması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerine yer verildi.

22 Mayıs’ta asayiş güçleri tarafından gözaltına alınan Emin İsa Emin’in cenazesi 27 gün sonra ailesine teslim edilmişti.

PDK-S, yaptığı açıklamada üyeleri Emin İsa Emin’in vahşice ve insanlık dışı bir şekilde işkenceye maruz kaldığını ve katledildiğini belirterek, acilen bir araştırma komisyonu oluşturulmasını talep etti.

1986 yılında Dirbêsiyê’nin Bîrikê köyünde dünyaya gelen Emin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) bu ayın 26’sında İşkence Mağdurlarına Destek Günü vesilesiyle yayınladığı bir rapora göre, Mart 2011’den bu yana Suriye hapishanelerinde 14 bin 537 kişinin işkenceyle öldürüldüğü, bu suçlardan 67’sinin PYD’ye bağlı yönetim tarafından işlendiği kaydedildi.

Diğer Haberler