WHO’dan Delta varyant uyarısı: 2 doz aşı olanlar da maske çıkarmamalı

WHO'dan Delta varyant uyarısı: 2 doz aşı olanlar da maske çıkarmamalı

Dünya Sağlık Örgütü(WHO), koronavirüsün daha hızlı yayılan Delta varyantı nedeniyle iki doz aşı yaptıran kişilerin bile maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü çok daha hızlı yayılan Delta varyantı nedeniyle yeni bir uyarıda bulundu. WHO yetkilisi Mariangela Simao, Delta varyantının yayılmasını önlemek için sadece aşıların yeterli olmayacağını vurgulayarak, iki doz aşı yaptırmış kişilerin bile maske takmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen Simao, “İnsanlar sadece iki doz aşı oldular diye güvende hissetmemeliler. Hâlâ kendilerini korumaları gerekiyor” dedi.

Simao, “Tek başına aşı toplum içinde bulaşı durdurmayacaktır. İnsanların sürekli maske takmaya, iyi havalandırılmış yerlerde bulunmaya, el hijyenine dikkat etmeye, fiziksel mesafeye uymaya ve kalabalıklardan kaçınmaya devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

WHO Genel Sekreteri’nin üst düzey danışmanı sıfatıyla aynı basın toplantısında söz alan Bruce Aylward, “Evet bazı önlemleri hafifletebilirsiniz ve bu açıdan farklı ülkelerde farklı tavsiyeler var. Fakat hâlâ dikkatli olunması gerekiyor. Gördüğümüz üzere, yeni varyantlar ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler