Erbil BM binası önünde PKK protesto edildi

Erbil BM binası önünde PKK protesto edildi

Erbil’de Birleşmiş Milletler(BM) binası önünde toplanan bir grup vatandaş ve sivil toplum örgütü PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığını protesto ederek, PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarından çıkarılması için toplanan imzaları BM temsilcilerine teslim etti.

Bugün BM’nin Erbil temsilciliği önünde Rojavalı sivil toplum örgütleri öncülüğünde toplanan bir grup Kürdistanlı PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığını protesto etti.

Ellerinde PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde Türkiye ordusunun işgaline ve yüzlerce köyün boşaltılmasına neden olduğuna dönük dövizler taşıyan protestocular, BM’den PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılması için harekete geçmesini istedi.

Protestocu grup PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılması ve Türk ordusunun işgaline yol açan eylemlerinin son bulması amacıyla toplanan imzaları BM temsilciliğine teslim edecek.

“Barış” sivil inisiyatifi adıyla toplanan grup üyelerinin BasNews’e protestolarının amacının  PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin binlerce kilometrelik sınırını siyasi amaçları için kullandığı ve Kürdistan’da kargaşa çıkarmak istediği gerçeğinin ters yüz edildiğini ve gerçeklerin ortaya çıkması olduğunu belirtiyorlar.

Yapılan açıklamada ayrıca BM’den PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılması için rol sahibi olması isteniyor.

Erbil BM binası önünde yapılan gösteride PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Diğer Haberler