KDP: Erbil’e yapılan saldırının amacı Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve güvenliğini bozmaktır

PDK: Erbil'e yapılan saldırının amacı Kürdistan Bölgesi'nin istikrar ve güvenliğini bozmaktır

KDP Politbüro, Kürdistan’ın istikrarını bozmak isteyen grupları engellemenin federal hükümetin sorumluluğunda olduğu vurguladı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro’dan yapılan açıklamada, dün Erbil’e yönelik gerçekleştirilen drone saldırısı sert bir dille kınandı.

Açıklamada, “26 Haziran’da üç drone’la (insansız hava aracıbaşkent Erbil’e yönelik bir saldırıda bulunuldu. Saldırıda Prax köyünde vatandaşların evi zarar gördü” denildi.

“KDP olarak, bozguncu ve yasa dışı grupların düzenlediği bu terör saldırısını mahkum ediyor ve kınıyoruz” denilen açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Bize göre bu konuda tüm taraflar, ilgili çevreler ve federal hükümet, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve güvenliğini bozmayı hedefleyen bu tür terör saldırılarının nasıl önlenebileceği ve üstüne gidileceği konularında ciddi çalışma yürütmeli. Maalesef bu tür yasadışı ve bozguncu eylemler defalardır tekrarlanıyor. Özelde Kürdistan’ın genelde Irak’ın istikrarını bozmayı hedefleyen bu grupları engellemenin sorumluluğu federal hükümettedir.

Diğer Haberler