ABD’li Eski Güvenlik Danışmanı Bolton’un öncülüğünde Türkiye’yi demokrasiye teşvik edecek dernek kuruldu

ABD'li Eski Güvenlik Danışmanı Bolton'un öncülüğünde Türkiye'yi demokrasiye teşvik edecek dernek kuruldu

Washington’da ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı bir dernek kuruldu. Derneğin kurucuları arasında John Bolton ve Jeb Bush da var.

ABD’nin başkenti Washington’da ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı bir dernek kuruldu. Derneğin kurucuları arasında Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski Florida Valisi Jeb Bush, İtalya’nın eski Dışişleri Bakanı Sant’Agata gibi isimler bulunuyor.

Sputnik’teki habere göre Turkish Democracy Project (Türk Demokrasi Projesi) isimli derneğin internet sayfasında “Türk Demokrasi Projesi, Türkiye’nin son zamanlarda demokrasiden uzaklaşmasına ve otoriterliğe dönüşmesine yanıt olarak oluşturulmuş, kâr amacı gütmeyen, partizan olmayan, uluslararası bir politika örgütüdür” ifadeleri yer alıyor.

‘Türkiye’de hukukun üstünlüğü bozuldu, yolsuzluk yaygınlaştı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın komşularını tehdit ettiği savunulan açıklamada, “(Erdoğan) aşırılıkçı grupları destekledi, Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar uzanan çatışmaları desteklemek için malzeme gönderdi, etnik azınlıklara zulmetti, özgür basını yok etti, siyasi muhalifleri hapse attı ve öldürdü, demokratik kurumları aşındırdı, Türkiye’nin tüm kurumlarına yolsuzluk yaydı. Aynı zamanda, Türkiye ekonomisi, Erdoğan’ın politikalarının bir sonucu olarak ciddi bir ekonomik gerileme yaşadı. Hukukun üstünlüğü bozulurken ve yolsuzluk yaygınlaşırken, Erdoğan ve oligarkları servet ve güç toplamaya devam ediyor. 2020’de Freedom House örgütü, Türkiye’yi resmen “özgür değil” ilan etti” deniliyor.

‘Amaç demokratik kurumları ve insan haklarını korumak’

Sitede, derneğin amacının ise ‘Türkiye’yi daha demokratik politikalar benimsemeye teşvik etmek ve Türkiye’nin demokratik kurumlarının, insan haklarının korunmasına ve ekonomik refahına yönelik sürekli erozyonuna durdurmak olduğu’ belirtiliyor.

Türk Demokrasi Projesi’nin kurucuları arasında ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, GW. Bush’un kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush ve İtalya’nın eski Dışişleri Bakanı Sant’Agata gibi isimler var.

Diğer Haberler