Lübnan asıllı ABD’li tercüman Thampson’un Erbil’deki ABD üssüleri hakkında Hizbullaha bilgi verme davası sonuçlandı: 23 yıl hapis cezası verildi

Lübnan asıllı ABD'li tercüman Thampson'un Erbil'deki ABD üssüleri hakkında Hizbullaha bilgi verme davası sonuçlandı: 23 yıl hapis cezası verildi

Erbil’de yakalanan “ABD askeri üsslerini Lübnan Hizbullah örgütüne bildirmekle” suçlamasıyla yargılanan  Mariam Taha Thompson (62)isimli kadın 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Minnesota Vilayeti mahkemesi, 2019 yılında Erbil’de ABD güçlerine tercümanlık yapan  Mariam Taha Thompson’a “vatana ihanet” suçlamasıyla 23 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erbil’deki bir Amerikan üssünde çalışan Mariam Taha Thompson (62) isimli kadın çevirmen, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ardından Lübnan Hizbullah örgütüne ajanlık yapmakla suçlanıyordu.

Aslen Lübnanlı olan Amerikan vatandaşı Thompson’ın 1993 yılından bu yana ABD’de yaşıyordu. Thampson’un hayatı hakkında her hangi bir bilgi bulunmuyor.  27 Şubat’ta gözaltına alındığı ve Aralık 2019’dan beri Kürdistan Bölgesi’ndeki ABD güçleri ile çalıştığı bilgisine yer verilen açıklamada, sözkonusu kişinin daha önce de Suriye ve Afganistan’da görev yürüttüğü belirtilmişti.

Mahkeme, “ABD’nin ulusal güvenliğini ve Amerikan halkının çıkarlarının aleyhine faaliyet yürütmekten” 23 yıl hapse mahkum etti.

Diğer Haberler