Sêmalka Sınır Kapısı PYD yönetimi tarafından kapatıldı

Sêmalka Sınır Kapısı PYD yönetimi tarafından kapatıldı Şewket Berebuhari, Rojava Özerk Yönetimi

Sêmalka Sınır Kapısı (Peşhabur) Müdürü Şewket Berbehari, “Sınır Kapısı, Rojava’da Özerk Yönetim tarafından kapatıldı, bizim tarafımızdan değil” dedi.

Özerk Yönetim, dün Rojava ile Kürdistan Bölgesi arasındaki Sêmalka Sınır Kapısı’nı teknik nedenlerle kapattığını, insani yardımlar için sadece Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine açık olacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili K24’e konuşan Sêmalka Sınır Kapısı Müdürü Şewket Berbehari, sınır kapısının 2013 yılından bu yana herhangi bir parti için değil, Rojava halkına hizmet etmek için açık olduğunu söyledi:

“Suriye genlinde ve Rojava özelinde devam eden savaştan dolayı durumun kötüleşmesi üzerine, Kürdistan Bölgesi 2013 yılında Rojava halkına hizmet etmek ve yardım ulaştırmak için Sêmalka Sınır Kapısı’nı açtı.”

Berbuhari, “Geçen hafta Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçmek isteyen vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak için herkesten bir form doldurmasını istedik. Ancak Özerk Yönetim bu kurala uymadı” dedi.

Sêmalka Sınır Kapısı Müdürü, Özerk Yönetim’in insanların Kürdistan Bölgesi’nden Rojava’ya geçmesine izin vermediğini belirterek, “Sınır kapısı Özerk Yönetim tarafından kapatıldı, bizim tarafımızdan kapatılmadı” dedi.

Berbuhari, ayrıca giriş ve çıkışlarda şimdiye kadar Rojava halkına bir engel çıkarmadıklarını da söyledi.

Diğer Haberler