CPJ’den Kurdistan24’ün kapatılmasına dönük açıklama: Eleştiri ve farklı görüşleri kabul etmeyi öğrenmeliler

CPJ'den Kurdistan24'ün kapatılmasına dönük açıklama: Eleştiri ve farklı görüşleri kabul etmeyi öğrenmelilerPYD; ROjava Özerk yönetim

CPJ, Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılmasına tepki göstererek, PYD’ye bağlı Özerk Yönetim’in medyadan gelen eleştirileri ve farklı görüşleri kabul etmeyi öğrenmesi gerektiğini belirtti.

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Özerk Yönetim’in Kurdistan24 televizyonun Rojava ofisinin kapatma kararına ilişkin açıklama yaptı.

CPJ’den yapılan açıklamada, Özerk Yönetim yetkilerinin Kurdistan24 televizyonunu “nefret ve şiddeti yaymakla” suçlaması iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt bulmadıklarını belirterek, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Açıklamada, CPJ’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Temsilcisi Ignacio Miguel Delgado’nun görüşüne yer verilerek, Kurdistan24’ün Rojava’da yasaklanmasının bölgedeki meselelerin gündeme gelmesinin kapsamının katı bir şekilde kısıtlanması anlamına geldiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Özerk Yönetim, kendisini Rojava’da meşru bir otorite olarak tanımlıyorsa Kurdistan24 televizyonun bölgedeki ofisini kapanması kararını derhal geri çekmeli, medyadaki eleştiri ve muhalefeti kabul etmeyi öğrenmesi gerekir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, CPJ, Özerk Yönetimi’ne bir mektup gönderdiği ancak şu ana kadar henüz bir yanıt verilmediğini vurguladı.

PYD asayişi pazar günü Kurdistan24’ün Rojava’daki ofisini kapattı ve çalışma iznini iptal etti. Gerekçe olarak da Kurdistan24’ün “Basın Kanunu’nun bazı maddelerini ihlal ettiği” savunuldu.

Kurdistan24 ise yaptığı açıklamada, Rojavalı yetkililerinin Kurdistan24’ün faaliyetlerini ve ulusal sorumluluğunu iyi bildiğini, Kurdistan24’ün her zaman birlik ve toplumsal barış cephesinde olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler