PKK’ye bağlı PÇDK’nin eski başkanı Fayiq Gulpi’den önemli soru: Süleymaniye sınırında çok sayıda PKK’li yönetici hayatını kaybettiği halde PKK neden YNK’ye karşı açıklama yapmıyor?

PKK'ye bağlı PÇDK'nin eski başkanı Fayiq Gulpi'den önemli soru: Süleymaniye sınırında çok sayıda PKK'li yönetici hayatını kaybettiği halde PKK neden YNK'ye karşı açıklama yapmıyor Ezmar, Demhat Agit, Mawet, Şarbajer, Pişder, Cemil Amed

 Kürt siyasetçi Fayiq Gulpi,  Süleymaniye’de   YNK’nin  istihbaretî desteği olmadan Türkiye’nin PKK yönetiminindeki isimleri hedeflemede  başaralı olamayacağını ileri sürdü.

Son birkaç haftadır Süleymaniye sınırları içerisinde PKK üyeleri Türk savaş uçaklarının hedefi oluyor. Dün Süleymaniye’nin Mawet ilçesinin Serbajer nahiyesinin bir köyünde PKK üyelerinin bindiği bir araç TSK’ya ait uçaklarca bombalandı, 2 PKK üyesi hayatını kaybetti, 1 PKK’li ağır yaralandı.

BasNews’e konuşan eski Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (Partiya Çareseriya Demokratîk a Kurdistanê / PÇDK) Genel Başkanı Fayiq Gulpi, YNK’nin istihbareti desteği olmadan Türkiye’nin PKK’lileri hedefleyemeyeceğini söyledi.

Fayiq Gulpi, “Türkiye’ye istihbaratî destek olmadan Mawet ve Pişdêr ilçelerinde PKK’lilerin bindiği araçlar nasıl hedef olabilir” sorusunu sordu.

Süleymaniye merkezinine birkaç km mesafedeki Ezmer Dağı’nın piknik alanında PKK kadroları Demhat Egîd ve Cemîl Amed’in öldürülmesi olayını hatırlatan  Fayiq Gulpi,  ”Eğer bilgi verilmezde sivil kıyafetler içerisinde olan bu iki PKK üyesi nasıl öldürülür?” dedi.

Kürt siyasetçi Fayiq Gulpi, geçtiğimiz zaman içerisinde en çok Süleymaniye sınırlarında PKK’nin üst düzey kadrolarının öldürüldüğünü belirterek, “PKK ya YNK’nin bilgi verdiğinden haberdar ama bu konuda onları suçlamak istemiyor, ya da  yerel  halktan bilgi gittiğini düşünüyor. Madem PKK, PDK ile Türkiye arasında askeri bir anlaşmanın olduğunu düşünüyorsa, YNK ile Türkiye arasında bir istihbaratî ilişki olduğunu görüşüne ulaşmış olması gerekir” dedi.

Gulpî, PKK’nin “üst düzey sorumlularının nasıl hedef olduğu” sorusunu YNK’ye sorması gerektiğini belirterek, “Süleymaniye sınırında çok sayıda üst düzey PKK’li hayatını kaybetti, PKK neden YNK’ye karşı tek bir açıklama yapmıyor acaba?” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler