PKK ve TSK çatışmalarını inceleyen heyet Kazimi ile görüşüp her iki tarafın sınırdan uzaklaştırılması için 2000 sınır koruma muhafızı talep edecek

PKK ve TSK çatışmalarını inceleyen heyet Kazimi ile görüşüm her iki tarafın sınırdan uzaklaştırılması için 2000 sınır koruma muhafızı talep edecek

 Irak Parlamentosu tarafından oluşturulan ve Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Türkiye arasında yaşanan çatışmaları araştırmak için Kürdistan Bölgesi’ne gelen, bu temelde Duhok ve Amediye’de incelemeler yapan heyetin kısa bir zaman içerisinde Mustafa Kazimi’yle görüşeceği belirtildi.

Heyet üyesi Mihemed Emin Fars Basnews’e yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Duhok’ta yaptığımız incelemelerde Türkiye’nin saldırıları sonucunda oluşan zarar, ziyan konusunda bir rapor hazırladık. Ve hazırladığımız bu raporu Irak Savunma Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda tartıştık. Kısa bir süre içerisinde de hazırladığımız raporu başbakana sunacağız.”

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Başkanvekili Viyan Sebri’de şunları dile getirdi: “Raporda bazı ayrıntılara yer verdik. Özellikle sınır muhafız birliklerinin fazlalaştırılması talebinde bulunduk. PKK ve Türkiye arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olanlar için de tazminat ödenmesi talebinde bulunduk. Sınırların korunması için 2 bin kişinin görevlendirilmesini istedik. PKK ve Türkiye’nin sınırlardan uzaklaştırılması için de diplomatik görüşmelerin yürütülmesi önerisinde bulunduk.”

Diğer Haberler