Sidekan Nahiye Yönetimi Çelebi: 118 köy boşaldı, PKK köy yollarını mayınladığı için bu sayı arta bilir

Sidekan Nahiye Yönetimi Çelebi: 118 köy boşaldı, PKK köy yollarını mayınladığı için sayı arta bilir

 Sîdekan Nahiye Yetkilisi Îhsan Çelebi yaptığı açıklamada, bölgede Kürdistan İşçi Partisi (PKK) faaliyetleri nedeniyle 118 köyün boşaltıldığını, bir çok köyünde boşaltılama tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını çünkü PKK’nin köy yollarına mayın döşediğini belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Îhsan Çelebi şunları söyledi: “Sîdekan’a bağlı 264 köyden 118 köy PKK’nin silahlı faaliyetleri nedeniyle boşaltılmış durumda. PKK bölge halkını dinlemiyor ve yerleşik köylere yakın mevzi, üs kuruyor. Buna karşılık Türkiye’de bu alanlara hava saldırıları gerçekleştiriyor.”

Çelebi açıklamasınını şu şekilde sürdürdü: “PKK köyler arası geliş – gidiş yollarına da mayınlar döşüyor. Oysa bu yolları sadece köylüler kullanıyorlar ve köylerinden nahiyeye gelip gidiyorlar. Bu tehlikelerden dolayı nahiyemize bağlı bir çok köy köylerini boşalttı. Uzun bir dönemden sonra yakın zamanda tekrar kurulan köylerin de bu tehlikelerden dolayı boşaltlma tehlikesi mevcut.”

Koçerlerin yaz aylarında yaylalara çıktığına dikkat çeken Îhsan Çelebi açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Yaz aylarında yaylalara gidenlerden PKK’li silahlı güçler vergi alıyorlar. Buda bölgede yaşayan halk için ağırlık oluşturuyor. Şimdiye kadar bölgede PKK ile Türkiye arasında yaşanan çatışmalardan dolayı sivil bir çok insan hem hayatını kaybetti hem de yaralandı.”

Diğer Haberler