Goran Hareketi yöneticisi Babale’den YNK’ye çağrı: Çatışmaları kızıştırmayın

Goran Hareketi yöneticisi Babale'den YNK'ye çağrı: Çatışmaları kızıştırmayın

Değişim Hareketi (Goran) Ulusal Meclis Üyesi Baqî Mihemed Babale yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ve Türkiye’ye çağrıda bulunarak sorumlu davranmaları ve çatışmalarını Kürdistan Bölgesi’nden uzak tutmalarını istedi. Aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği’nede seslenerek; “Çatışmaları kızıştırmayın” dedi.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Baqî Mihemed Babale, Kürt – Kürt savaşını asla kabul etmeyeceklerini, PKK ve Türkiye’ninde sorumlu davranarak çatışmaları bölgeden uzak tutmaları gerektiğini belirtti.

Baqî Mihemed Babale açıklamasını şöyle sürdürdü: “Metina Dağ’ında 5 Peşmerge’nin şehit düşürülmesi çok kötü bir durumdu. Duygularımızı yaraladı. Bütün Kürdistan Bölgesi halkı üzerinde olumsuz bir etki yarattı ve üzüntüye sebep oldu.”

Gelişen gergin ortamda YNK’nin rolüne de değinen Babale şunları söyledi: “Hiç bir güç çatışma ateşini kızıştırmamalı. Savaş ve çatışma tecrübelerini çok yaşadık. Hayatını kaybeden her Kürt genci bizim için ağır bir sorumluluktur. Kürdistan Bölgesi zarar görürse PKK’de zarar görür. Bu nedenle savaşı bölgeden uzak tutmalarını talep ediyoruz.”

Baqî Mihemed Babale açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “YNK hiç bir şekilde çatışmaları kızıştırma tavrına girmemeli. Hiç bir zaman YNK’yi bu konuda desteklemeyiz. Özellikle çatışmaları kızıştırma konusunda onları uyarma gereği duyuyoruz.”

Diğer Haberler