Mazlum Abdi: Efrin’deki saldırı ile HSD’nin bir ilgisi yoktur

Mazlum Abdi: Efrin'deki saldırı ile HSD'nin bir ilgisi yoktur

Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Efrin’de bir hastaneye düzenlenen 18 kişinin hayatını kaybettiği top atışları ile bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Dün Efrin’de bir hastaneye düzenlenen top saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

HSD Komutanı Mazlum Abdi Twitter hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, bu saldırı ile ilgilerinin olmadığını kaydetti.

Abdi “ Efrin’deki bir hastanede meydana gelen trajik saldırıdan HSD’nin güçlerinden herhangi birinin sorumlu olduğunu/veya karıştığını reddediyoruz. Masum can kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Saldırıyı çekincesiz kınıyoruz. Hastaneleri hedef almak uluslararası hukukun ihlalidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir” demişti.

Diğer Haberler