Neçirvan Barzani ile Abu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan görüşmesi sona erdi

Neçirvan Barzani ile Abu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan görüşmesi sona erdi

 Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Abu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan ile bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak için BAE’da bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile görüştü.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, iki ülke arasında yeni ortak çalışma alanlarının istişare edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Edinilen bilgilere göre; görüşmede ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki son gelişmeler ele alındı.

Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğine seçilmesinden dolayı BAE’yi kutlayarak, BAE’nin diplomatik alanda artan rolüne dikkat çekti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki sığınmacı ve mültecilere binlerce doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı gönderdikleri için Al Nahyan’a teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi’nin yatırımcılar için önemli bir alan olduğunu belirten Neçirvan Barzani, BAE’li yatırımcılar için her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Taraflar, bölgede güven ve istikrarın sağlanması, terör ve aşırılığın son bulması ve tüm alanlarda gelişme için komşu ülkelerin de desteğiyle BAE, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın rolünün önemine vurgu yaptı.

Görüşmenin ardından Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ne dönmek üzere başkent Abu Dabi’den ayrıldı.

Diğer Haberler