YNK Asayişi Halepçe’de yolsuzlukları ortaya çıkaran Dr. Baxan Azad’ın annesini ve çocuklarını ölümle tehdit ediyor

YNK Asayişi Halepçe'de yolsuzlukları ortaya çıkaran Dr. Baxan Azad'ın annesini ve çocuklarını ölümle tehdit ediyor

Halepçe İl Genel Sağlık Müdürlüğü’ndeki yolsuzluğu açığa çıkardıktan sonra YNK asayişi tarafından ölümle tehdit edildiği için Erbil’e kaçmak zorunda kalan doktorun annesi asayişin kendisini kızını ve torunlarını öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Birkaç gün önce jinekolog doktor Baxan Azad, Halepçe İl Genel Sağlık Müdürlüğü’ndeki bazı yolsuzlukları belgelerle deşifre etmişti. Dr. Baxan Azad’ın sağlık müdürlüğündeki yolsuzluğu açığa çıkarması ardından YNK’ye bağlı asayiş güçlerince gözaltına alınarak ölümle tehdit edildi.

Dr. Baxan Azad, tehditler karşısında geri adım atmayacağını açıkladı ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Erbil’e kaçmak zorunda kaldı.

Bugün bir basın açıklaması yapan Dr. Baxan Azad’ın annesi Amîne Mihemed Salih Burhan, YNK asayişinin evlerini basarak, evde arama yaptıklarını, cep telefonu ile evin anahtarına el koyduklarını söyledi.

Dr. Baxan Azad annesi, asayiş güçlerinin ayrıca kendisini, kızı Dr. Baxan Azad’ı ve torunlarını öldürmekle tehdit ettiğini belirterek, “Biz ne yaptık ki bizleri öldürmekle tehdit ediyorsunuz?! Sizden tek ricam kızımın dosyası siyasileştirilmesin. Bu iddiaları çözecek olan mahkemedir” şeklinde konuştu.

Dr. Baxan Azad’ın annesi Amîna Mihemed Salih Burhan, kendisinin Mam Celal’in yeğeni olduğunu, Mam Celal’in yeğenlerinin kendisine düşen miras payını vermediklerini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler