Kakeyî: PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısı Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırı anlamına gelir

Kakeyî: PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısı Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırı anlamına gelir

 PDK Parlamenteri Lîza Kakeyî, PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısının Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırı anlmına geldiğini söyledi. 

Kürdistan Demokrat Partisi Parlamenteri (PDK) Lîza Kakeyî BasNews’e gündeme dair konuştu. Kakeyî, ” Geçen zaman diliminde şahit olduk ki Haşdi Şabi Bağdat’ta askeri bir yapı kurdu. Bu da şunu gösteriyor ki Haşdi Şabi Irak’ta başka bir devlet kurdu. Irak hükümetinin yaptıkları temel neden. Çünkü Irak devlettir ve savunabilmeli. Yine Irak acil bir şekilde, Şengal Anlaşması’nı hayata geçirmeli” dedi.

Öte yandan Kakeyî, Haşdi Şabi ve PKK’ye dair de şu ifadeleri kullandı, “PKK ve Haşdi Şabi’nin Şengal’de anlaşması var. PKK, Haşdi Şabi’nin Irak’taki egemenliğinden faydalanıyor. Özellikle de Irak ve Suriye hattında, silah, kaçakçılık ve diğer birkaç konuda birlikte iş yapıyorlar. Bu da Haşdi Şabi için iyi bir gelir.”

Lîza Kakeyi son olarak şunları söyledi,” PKK köylere hizmetin gitmesine engel. PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırısı Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırı anlamına gelir. Herkes biliyor ki PKK’nin amacı Kürdistan Bölgesi değil, Kuzey Kürdistan’dır. PKK ve Türkiye tarafının Kürdistan Bölgesi’ne gelmemesi ve halka ve Kürdistan Bölgesi’ne zarar vermemesi gerekiyor.”

Kaynak: Basnews

Diğer Haberler