Başbakan Kazimi: Seçimlere katılmayacağım

Başbakan Kazimi: Seçimlere katılmayacağım

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, erken seçimlerde aday olmayacağını kaydederek, hiçbir partiye mensup olmadığını söyledi.

İranlı gazetecilere açıklamalarda bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, tarafsız olmaya karar verdiğini, seçimlerin gerçekleşmesini desteklediğini ve tüm siyasi taraflar arasında eşitlik için çalışacağını belirtti.

Kazimi, “Ben şahsen seçimlere katılmayacağım ve hiçbir partim yok. Ancak bazı taraflar seçimlere katılacağını iddia ederek Başbakan’a karşı temelsiz ithamlarda bulunuyor” dedi.

Amacının tüm siyasi taraflar için adalet olduğunu vurgulayan Kazimi, “Benim rolüm seçimleri korumak. Ben seçimlere katılmayacağım. Hiçbir koalisyonu başka koalisyona karşı desteklemiyorum” ifadelerini kullandı.

İran’a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi ile ilişkisine de değinen Kazımi, şunları kaydetti:

“Haşdi Şabi, Irak’ın anayasal bir kurumudur ve ülkenin güvenlik mekanizmasının parçasıdır. Haşdi Şabi’nin savunma kabiliyetinin geliştirilmesi için çabalıyoruz. Dışarıdan bazı tarafların (İran) bizim yerimize Haşdi Şabi kurumunu ilgilendiren kararlar alma durumuna izin vermeyiz. Haşdi Şabidekiler benim evlatlarımdır. Haşdi Şabi ile en başından beri bazılarının sorun yaratma çabalarına rağmen ilişkimiz gayet iyidir. Haşdi Şabi, Peşmerge ve Federal Polis Teşkilatı gibi yapılar IŞİD’le mücadele önemli rol aldı.”

Irak’ta 10 Ekim’de erken genel seçimleri yapılması bekleniyor.

Diğer Haberler