Erdoğan yine Mahmur’u tehdit etti: BM temizlemezse biz temizleriz

Erdoğan yine Mahmur'u tehdit etti: BM temizlemezse biz temizleriz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmur’a operasyon sinyali verdi. Birleşmiş Milletler’e resti çeken Erdoğan, “Bu akşam ilk defa söyleyeceğim. Mahmur meselesini de en az Kandil kadar artık önemsiyoruz. BM temizlemezse biz temizleriz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan TRT’nin canlı yayın programında bir çok konuya değinirken  Süleyman Soylu ve Sedat Peker iddialarına değinmemesi dikkat çekti.

“Türkiye komşularının egemenlik haklarına ve sınırlarına saygılıdır “

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün TRT’de katıldığı ortak yayında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın Mahmur’a ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Çift Kandil var. Bir Irak, iki İran. Bunları ciddi manada bir korku sardı. Irak’a siz yapacaksanız yapın yoksa biz gelip vuracağız dedik. Kandil bataklığını da bir daha asla terör mikrobunu yaymayacak ve kurutmakta kararlı bir Türkiye gerçeğini görecekler. Türkiye komşularının egemenlik haklarına ve sınırlarına da saygılıdır.”

“Mahmur, Kandil’in kuluçka yuvasıdır “

Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar önemsiyoruz. Mahmur, Kandil’in kuluçka yuvasıdır. Kuluçka yuvası adeta şehir merkezinde palazlanıyor. BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz. Kandil’e sadece Diyarbakırlı anaların çocukları gönderilmiyor ki. Buna nereye kadar sabredeceğiz.”

Teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Bu başarı teslim olmaları da hızlandırıyor. Terör örgütünün kandırdığı gençlere seslenmek istiyorum, bu kiralık katiller çetesinden bir an önce kaçıp emin ellere gelin, devletimize sığının. Türkiye Cumhuriyeti samimi pişmanlık gösteren her vatandaşına sahip çıkmıştır.”

Diğer Haberler