Edhem Barzani PKK medyasının kendisine dönük haberini yalanladı

Edhem Barzani PKK medyasının haberini yalanladı

PDK eski Yönetim Kurulu üyesi Edhem Barzani son günlerde medyada “Türk işgaline karşı” kaleme aldığı mektup ile gündem olmuştu. Dün ise PKK’nin Avrupa’da yayın yapan Fırat Haber Ajansı bir haber yayınlayarak Edhem Barzani’nin Kürdistan’dan ayrıldığını ve İran’a gittiğinin haberini yapmıştı.

ANF’nin  Zerya Can imzası ile yayınladığı haberde şu ifadeler yer almıştı: “Siyasetçi Edhem Barzani konuyla ilgili ANF’ye konuştu. Edhem Barzani, Türk devleti tarafından işgal edilen ve bölge hükümetinin de sessiz kaldığı yerde kalamayacağını söyledi. Edhem Barzani konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kürdistan’dan hiçbir zaman kaçmadım. En kısa zamanda Devrimci Halk Hareketi ile ülkeme döneceğim. Bu yönlü çalışma ve çabalarıma halk destek sunuyor. Hiçbir partiye güvenmiyorum, Devrimci Harekete sırtımı yaslıyorum. Dolayısıyla en kısa zamanda Kürdistan’a dönüş gerçekleştireceğim.”

Ethem Barzani ANF’nin bu haberini bu gün yalanladı. Rudaw’a konuşan Edhem Barzani   son günlerde hakkında medyada çıkan haberleri yalanlayarak, “Sıradan bir seyahatim hakkında dün ve bu gün ortaya atılan bütün söylentiler gerçekten uzak ve çarpıtmadır” dedi.  PKK medyası ve ortakları Edhem Barzani’nin İran ziyaretinin amacını “çarpıtarak” ülkeyi terk ettiği şeklinde lanse etmişti. Çıkan haberlerde Edhem Barzani’nin yakında “Devrimci bir hareket ile” geri döneceğini söylentisi de yayılmıştı.

Geçtiğimiz cumartesi günü yurtdışına seyahat eden Edhem Barzani, “Seyahattim hakkında çıkan söylentiler iki kişi arasında konuşulandır ve senaryo haline getirilmiştir” diye ekledi.

Darka Mazi’nin görüştüğü kaynaklar PKK’ye yakın bazı kişilerin Ethem Barzani’yi dostça arayarak durumunu sorduğunu ve bu telefon görüşmesindeki konuşmaların kasıtlı olarak bazı bölümlerinin kesildiği bazı cümlelerin birbirine eklenerek Ethem Barzani KDP’ye başkaldırdı gibi bir algı yaratılmak istendiğini belirttiler.

Diğer Haberler