Romiyo Hekarî: PKK, Hristiyan köyleri için de tehdit halinde dönüştü

Romiyo Hekarî: PKK, Hristiyan köyleri için de tehdit halinde dönüştü

Kürdistan Bölgesi Beynul Nehrên Demokrat Partisi Başkanı Romiyo Hekari yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Türkiye arasında yaşanan çatışmaların Hristiyan köyleri içinde tehdit haline geldiğini ve artık halkın huzur içerisinde yaşayamadığını belirtti.

Duhok kentinde Müslüman köylerin yakınlarında bulunan ve huzur içerisinde yaşayan bazı Hristiyan köyleri bir süreden beridir PKK ile Türkiye arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle korku içerisinde yaşıyorlar.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Hekari, Amediye’ye bağlı Nehlê bölgesinde yaşayan Hristiyanların bir taraftan PKK ile Türkiye arasında yaşanan çatışmalar diğer taraftan başkaları tarafından topraklarına el koyulması nedeniyle korku ve panik yaşadıklarını dile getirdi.

Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Üyesi olan Romiyo Hekari açıklamasında, topraklarına zorla el konulması olaylarının Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin desteği ve mahkemenin objektif yaklaşımıyla sonuçlanmaya doğru gittiğini ve Hristiyan halkın en kısa zamanda yeniden topraklarına kavuşacaklarını ifade etti.

PKK ile Türkiye arasında yaşanan çatışmaların yarattığı korku iklimine de değinen Hekari açıklamasının devamında, PKK’nin Hristiyan köyleri açısından da tehlike arz etmeye başladığını, PKK varlığı nedeniyle Türk savaş uçaklarının bölgeyi sürekli bombaladığını, bu nedenle köylerin boşaltılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Hekari açıklamasının sonunda, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bu köyleri yeniden canladırmak istediğini ama PKK’nin müsade etmediğini, bu nedenle PKK’nin bölgeden çıkması ve mücadelesini Türkiye sahasına götürmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Basnews

Diğer Haberler