ABD Dışişleri Bakanı’nından Türkiye için dikkat çeken “İnsan hakları ve özgürlükler” vurgusu

“ABD Dışişleri: Suriye ve Afganistan da dahil…”Öte yandan görüşmeye ilişkin bir açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’tan geldi.Price yaptığı yazılı açıklamada, Blinken ve Çavuşoğlu’nun, Suriye ve Afganistan da dahil olmak üzere ABD ve Türkiye arasındaki iş birliğinin önemini değerlendirdiğini aktardı.Söz konusu yazılı açıklamada, “Bakan Blinken, NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasındaki müzakerelerin ABD tarafından desteklendiğine vurgu yaptı. İnsan hakları ve özgürlüklerin korunmasına da dikkat çekti” ifadesi kullanıldı. Kaynak: ABD Dışişleri’nden dikkat çeken Türkiye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Dış İşleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Blinken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmede Türkiye’ye Yunanistan’la müzakere ile demokrasi ve insan hakları vurgusu yaptığını belirtti.

Blinken mesajında, “Bugün Mevlüt Çavuşoğlu’yla konuşma fırsatı buldum. NATO müttefikimiz Türkiye ile ortak önceliklerimizde iş birliğinin devam etmesi büyük önem taşıyor. Öte yandan Yunanistan’la yapıcı gelişmelere olan desteğimizi vurguladım. Demokrasi ve insan haklarının önemine de dikkat çektim” ifadelerini kullandı.

“ABD Dışişleri: Suriye ve Afganistan da dahil…”

Öte yandan görüşmeye ilişkin bir açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’tan geldi.

Price yaptığı yazılı açıklamada, Blinken ve Çavuşoğlu’nun, Suriye ve Afganistan da dahil olmak üzere ABD ve Türkiye arasındaki iş birliğinin önemini değerlendirdiğini aktardı.

Söz konusu yazılı açıklamada, “Bakan Blinken, NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasındaki müzakerelerin ABD tarafından desteklendiğine vurgu yaptı. İnsan hakları ve özgürlüklerin korunmasına da dikkat çekti” ifadesi kullanıldı.

Diğer Haberler