Cemil Bayık: PKK hareketi Türkiye devrim hareketlerinin devamıdır

Cemil Bayık: PKK hareketi Türkiye devrim hareketlerinin devamıdır Sterk TV, PKK, KCK, Deniz Gezmiş Mahir Çayan, Başkan Apo, Kürdistan, Öcelan,

PKK kurucu üyesi Cemil Bayık PKK’nin yayın organlarından Sterk TV’ye konuştu. Bayık konuşmasında operasyonlar ve Öcalan üstündeki tecridin yanı sıra Türkiye Devrim hareketleri ile PKK arasındaki ilişkiye dönük de açıklamalar yaptı.

Türkiye devrim hareketinin önderlik sorununu Öcalan yüklenmiş

Bayık konuşmasında şunları söyledi: “Bu ayda Türkiye’nin büyük devrimcileri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, İbrahim Kaypakkaya, Sinan Cemgil şehit düştü. Bu şehitler Türkiye halklarına önderlik ediyorlardı. Bütün halkların özgürlüğü için, demokrasi için mücadele ediyorlardı. Deniz Gezmiş, idam edildiğinde Kürt ve Türk halkının kardeşliği üzerinde durdur. Rêber Apo da defalarca, ‘Türkiye devrim hareketlerinin devamıyız’ dedi. Türkiye’de devrim öncüleri idam edildiğinde, katledildiğinde bir önderlik sorunu ortaya çıktı. Rêber Apo bu yükü sırtladı ve bir boşluk yaşanmasına engel oldu. Tarihte devrimci ve sosyalist hareketlerde bir kopuşun yaşanmasına engel oldu. Bu yüzden PKK hareketi Türkiye devrim hareketlerinin devamıdır. Türkiye devrim şehitleri Kürdistan’da devam eden mücadele ile yaşatılıyor”

Cemil Bayık konuşmasının devamında ise PKK’nin darbe yemesi halinde tüm Kürtlerin darbe yiyeceğini iddia etti.

Bayık konuşmasında şöyle dedi:  Eğer PKK zayıflarsa, herkes darbe yer. Kürt halkının kazanımları adına ortada bir şey kalmaz, Kürt halkı soykırımdan geçirilir, köle bir yaşama mahkum edilir. Herkesin bunu anlaması lazım.

Diğer Haberler