İsrail  “Hamas lideri  Yahya Sinvar’ı hedef aldığını” açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet ise, hem İsrail ordusunun hem de Filistin'in silahlı gruplarının, nüfusun yoğun olduğu yerlere hava saldırısı düzenleyerek savaş suçu işliyor olabileceği uyarısında bulundu

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’deki hava saldırılarında Hamas lideri Yahya Sinvar’ın evinin hedef alındığı söylendi.

BBC’de yer alan habere göre, İsrail ordusu Yahya Sinvar’ın evi olduğunu ileri sürerek bir bombardıman videosu paylaştı. Hamas’ın ise roket saldırılarıyla misilleme yaptığı aktarıldı.

Bombalanan evde Hamas lideri Yahya Sinvar ile kardeşi Muhammed Sinvar’ın yaşadığı ileri sürülürken, yerel kaynaklar Hamas liderinin evinin bombalandığını doğruladı. Ancak Yahya ve Muhammed Sinvar’ın akıbetine ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

İsrail ordusu ise gece boyunca Gazze şeridindeki Hamas mevzilerinden 120 roket fırlatıldığını ancak roketlerin ciddi bir yaralanmaya yol açmadığını duyurdu.

BM’den “savaş suçu” uyarısı 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet ise, hem İsrail ordusunun hem de Filistin’in silahlı gruplarının, nüfusun yoğun olduğu yerlere hava saldırısı düzenleyerek savaş suçu işliyor olabileceği uyarısında bulundu

Diğer Haberler