Kürdistan Bölgesinden Ortadoğu’da temsilcilik açma hamlesi

Kürdistan Bölgesinden Ortadoğu'da temsilcilik açma hamlesi

Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye ve Arap ülkelerinde Kürdistan Bölgesi temsilciliklerinin açılması için bazı resmi temaslarda bulunduklarını açıkladı.

BasNews’e konuşan Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve başbakan Mesrur Barzani’nin Türkiye’ye yaptığı ziyarette Ankara’da resmi temsilcilik açılması konusunun gündeme geldiğini söyledi.

Sefin Dizayi, Eylül 2020 tarihinde Kürdistan Bölgesi ile Türkiye hükümet yetkilileri arasında yapılan görüşmede Ankara hükümeti açısından Kürdistan Bölgesi temsilciliği açılmasında bir sorun olmadığını kendilerine iletildiğini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Ankara’da açılacak temsilcilik için resmi herhangi bir engelin olmadığını sadece temsilcilik binası için bazı çalışmaların kaldığını sözlerine ekledi.

Arap ülkelerinde de Kürdistan Bölgesi temsilciliği açılması için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, “Başkent Erbil’de 6 Arap ülkesinin konsolosluğu bulunuyor. Ancak Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir Arap ülkesinde temsilcisi bulunmamaktadır. Bundan ötürü önümüzdeki dönemde başta Türkiye olmak üzere Arap ülkelerinde temsilcilik açmayı planlıyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye’de bir temsilcilik açılmasının siyasi ve ekonomik ilişkilerin yürütülmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler