Erdoğan’dan tehlikeli düşünce: Filistinlileri koruyacak güç gönderilsin

Erdoğan'dan tehlikeli düşünce: Filistinlileri koruyacak güç gönderilsin

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Kudüs’te yaşananlar hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Filistinli sivillerin korunması için bölgeye koruma gücü gönderilmesini önerdi.

İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim devam ederken, bölgeyle ilgili nasıl bir yol izleyeceği en çok merak edilen iki ülkenin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

İkili arasında gerçekleştirilen görüşmede başta İsrail ve Filistin arasında yaşananlar olmak üzere Türkiye’nin sipariş ettiği Sputnik V aşısının sevkiyatı hakkında konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan  yapılan açıklamada İki lider arasındaki görüşmenin detaylarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Erdoğan’ın Filistinli ‘sivillerin korunması için’ bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi üzerinde çalışılması gerektiği önerisini Rus lideri Putin’e ilettiği belirtildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, iki ülkenin Kudüs meselesinde hem fikir olduğu detayına yer verilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e Türkiye ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de tüm bu konularda yakın işbirliği sergileyeceğine inandığını söylediği belirtildi.

Erdoğan’ın Putin’e ilettiği bir diğer konu ise ortak tavır noktasında oldu.

Erdoğan’ın görüşmede, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs’te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çektiği bildirildi.

Diğer Haberler