HDP’nin İsrail karşıtı bildiriye imza atması Kürtleri kızdırdı

HDP’nin İsrail karşıtı bildiriye imza atması Kürtleri kızdırdı

Dün AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İyi Parti Grup Başkanvekillerinin imzaladığı bildiride ki ifadeler Kürtleri kızdırdı. Bildiride  “Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz” denilmişti.

Bildiride açık biçimde İsrail karşıtı ifadeler yer alırken “Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz” denilmişti.

Kürtler HDP’nin bildiriye imza atmasına tepki duydu. Öncelikle Kürtlere karşı faşist uygulamaların bizzat uygulayıcısı olan AKP ve MHP dışında Kürtleri inkar eden CHP ve İYİ parti ile de aynı saflarda yer alması eleştirildi HDP’nin. HDP’nin bu biçimde Türk devleti ve AKP iktidarının kuyrukçusu olduğu ve Türk devlet siyasetini güçlendirdiğini belirten Kürtler “devletin kuyruğuna takılmaktan vazgeçin” dedi.

Ayrıca birçok Kürt Filistin liderlerinin Kürdistan Bağımsızlık Referandumunda ki karşı tutumunu ve ayrıca zamanında Saddam’ı desteklemiş olmalarını hatırlattı. Ayrıca Kürtler Filistinlilerin Kürtlerden kat be kat tanınmış hakları olduğunu da dile getirdi. HDP’nin görevinin Kürtlerin diplomatik yollarını kapatmak olmadığını ve İsrail karşıtlığının da Kürtlere bir şey kazandırmayacağı da pek çok Kürt tarafından dile getirildi.

Diğer Haberler