Irak eski Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Zêbarî: IŞİD, Haşdi Şabi ve PKK’nin ortak noktası Peşmergekarşıtlığı

Irak eski Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Zêbarî: IŞİD, Haşdi Şabi ve PKK'nin ortak noktası Peşmergekarşıtlığı

Irak eski Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Babekir Zêbarî, IŞİD, Haşdi Şabi ve PKK’nin Kürdistan Bölgesi ile Peşmerge’ye karşı ortak çıkarları nedeniyle birleştirdiğini belirterek, “Ancak, Peşmerge elindeki imkanlarla Kürdistan Bölgesi’ni savunmayı başardı” dedi.

BasNews’e konuşan Irak eski Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Babekir Zêbarî, IŞİD, Haşdi Şabi ve PKK’nin Kürdistan Bölgesi ile Peşmerge’ye karşı ortak çıkarları nedeniyle birleştirdiğini belirterek, “Normalde çelişik olan bu yüreği kararmış güçlerin aynı amaca sahip olması mümkün değil. Ancak, bugün ortak çıkarları gereği hepsinin Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge’ye yöneldiğini görmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Peşmerge’nin çok az imkanlara rağmen Kürdistan Bölgesi’ni savunmayı başardığını dile getiren Tuğgeneral Babekir Zêbarî, “Önemli olan Peşmerge Güçleri’nin bir merkezde birleştirilmesidir. O zaman bu güçlerin her nekadar imkanları ve saldırıları artsa da Peşmerge Güçleri’ne karşı savaşamazlar” dedi.

Irak eski Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Babekir Zêbarî, ortak çıkarları ortaklaşan güçleri Koalisyon Güçleri ve Kürdistan Bölgesi hükümetinin  yakından takip ettiğini belirterek, Peşmerge’nin hükümet ve koalisyonun desteği ile bu güçlere karşı başarılı olacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler