Hulusi Akar “Türkiye’nin komşularının toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu” iddia etti

Hulusi Akar Türkiye'nin komşularının toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını iddia etti

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başta Irak olmak üzere Türkiye’nin bütün komşularının toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını söyledi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Gölcük Donanma Komutanlığı’na gitti.

Hulusi Akar, Kürdistan Bölgesi toprakları içinde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili konuştu.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Metîna, Avaşîn ve Basyan bölgelerine düzenlediği kara ve hava operasyonu hakkında bilgi verdi. Akar şöyle konuştu:

“Başta dost ve kardeş Irak olmak üzere, tüm komşularımızın sınırlarına ve egemenliğine saygılıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tek amacımız terörle, teröristle mücadele. Irak’ın arazi şartları itibarıyla orada yuvalanan teröristler nedeniyle Irak’ın kuzeyinde olduğumuzu da herkesin bilmesi lazım. Irak’ın kuzeyinde yuvalanan ve 40 yıldır 40 bin vatandaşımızın hayatına kasteden bu terörün bitmesi için yapılması gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Bunun dışında bizim ne Irak’ın ne Suriye’nin kuzeyinde başkaca bir amacımız söz konusu değil.”

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 2 Mayıs Haftanin bölgesindeki Bilic üs bölgesine gelmiş ve burada ki askeri üssü ziyaret etmişti. Aynı dönemde Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da bir basın açıklamasında Metina’ya üs bölgesi kuracaklarını söylemişti. Bunun üzerine 4 Mayıs tarihinde Irak bir nota vererek bu durumu kınamıştı.

Dünde Peşmerge güçlerinden oluşan Irak sınır koruma muhafız güçleri operasyonun devam ettiği alana giderek 9 ayrı üs bölgesi kurarak askeri ilerlemeyi engellemek istemişti.

Diğer Haberler