PKK ve Türkiye çatışmaları yine halkı vurdu: Kani Masi’de 1000 dönüm arazi zarar gördü

Kanimasi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, TSK ve PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle en az bin dönümlük arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Nisan 2021 akşamı Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik düzenlediği “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adlı kara operasyonu devam ederken, bölgede yoğun çatışma haberleri geliyor.

Bu arada operasyon düzenlenen bölgeler TSK tarafından havadan ve karadan da yoğun bir şekilde bombalanıyor.

Operasyonun yoğunlaştığı Metina bölgesi, Duhok’un Amedi ilçesi Kanimasi kasabası sınırları içerisinde bulunuyor. “Berwari Bala” olarak da adlandırılan bölgede hala bir çok köy inşa halinde. Bölge ayrıca tarım ve hayvancılık bölgesi olarak biliniyor.

Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki köylerin büyük bölümü ise TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle geçmişte boşaltılmak zorunda kaldı.

“Bombardıman sürerse köyler boşalacak”

Rûdaw’a konuşan Kanimasi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, Türk ordusunun sınırdan 8-9 kilometre içerideki Keste tepesi ve Dirare tepelerine yerleştiğini söyledi.

Sabri, “Sözkonusu bölge Hiror köyüne 15 kilometre uzaklıkta. Bombardıman ve çatışmalar nedeniyle çıkan yangın Keste köyü kırsalına yaıldı. Kanimasi kasabası sınırları içerisinde bin dönümlük arazi zarar gördü. Burada halka ait bağ ve bostanlar, üzün bağları ve diğer meyve ağaçları var” dedi.

Serbest Sabri, “Biliyoruz ki şu an tarım mevsimi ve bölgedeki halkın geçimi tarıma dayalı. Çiftçiler şu an mevsimin ilk ürünlerini toplamayı planlıyordu ancak bombardıman ve çatışmalar buna engel oluyor. Eğer bombardımanlar devam ederse halk mecburen köylerini boşaltacak” ifadelerini kullandı.

Keste köyü muhtarı Mahmud Hüseyin de bombardıman ve çatışmaların bölgede huzuru bozduğunu ve halkta endişeye yol açtığını söyledi.

Diğer Haberler