Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’de evini vermek istemeyen Hemguro’yu işkence ile öldürdü

Türkiye'ye bağlı çeteler Efrin'de evini vermek istemeyen Hemguro'yu işkence ile öldürdü

 Efrin’de Kürtlere yönelik zulüm ve işkenceler devam ediyor. Dün Türkiye’ye bağlı çetelerin işkence yaptığı Kürt vatandaş hayatını kaybetti.

Ehrar El – Şam güçlerine bağlı silahlı örgüt üyeleri, Kürt vatandaş Yehya Hemguro’nun annesinin evini silahlı çetelere teslim etmediği için kaçırdı ve yaptıkları ağır işkenceler sonucu hayatını kaybetti.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre, Şerewa’ya bağlı Gurzele köyü sakinlerinden Yehya Hemguro isimli Kürt vatandaş 9 Nisan’da vefat eden annesinin evine yerleşmesi nedeniyle 18 Nisan’da kaçırıldı ve ağır işkenceler yapılarak serbest bırakıldı. Gördüğü ağır işkenceler sonucu 24 Nisan’da hayatını kaybettiği kaydedildi.

Efrin’de bulunan silahlı güçlerin işkencesi sonucunda Kürt vatandaşların hayatlarını kaybetme durumu ilk kez yaşanmıyor. Efrin kentinin 18 Mart 2018’de işgal edilmesinden şimdiye kadar en az 45 Kürt vatandaşı işkence sonucu hayatını kaybetti.

6 Mart 2021 tarihinde de Raco’ya bağlı Meydan Ekbese köyünde Feyleq El – Şam silahlı güçleri tarafından kaçırılan ve işkenceye maruz kalan 73 yaşındaki Şexmus Qasim vahşice katledildi.

Diğer Haberler