Bağdad’taki hastane yangınında bilanço yükseliyor: Ölü sayısı 82 oldu

Bağdad'taki hastane yangınında bilanço yükseliyor: Ölü sayısı 82 oldu

 Irak İçişleri Bakanlığı, Bağdat’taki pandemi hastanesinde dün çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 82’ye yükseldiğini açıkladı.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle 82 kişinin hayatını kaybettiği 110 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Irak’da toplam Kovid-19 vaka sayısı 102 bin 528, toplam ölüm ise 15 bin 217 olarak kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Mihanne, pandemi hastanesindeki yangının sonucuna ilişkin devlet televizyonuna açıklama yaptı.

Mihanne, “Kovid-19 hastalarının tedavi gördüğü İbn el-Hatib Hastanesi’nde çıkan yangında 82 kişi şehit oldu, 110 kişi de yaralandı” dedi. Sözcü yangının çıkış nedenine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Başbakan Başbakan Mustafa Kazımi ülkede üç günlük yas ilan etti ve hastanenin başhekimi de içinde olmak üzere Bağdat’taki üst düzey sağlık yöneticilerini görevden aldı.

Mustafa Kazımi yaptığı yazılı açıklamada, hastanede yangın nedeninin araştırılması için inceleme başlatılması talimatı verdiğini bildirdi.

Bu arada Irak Parlamentosu ise hastane faciasıyla ilgili acil oturum düzenleme kararı aldı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda, “Sağlık Bakanı Hasan Temimi görevden alınsın” şeklinde tepkiler dile getirildi.

Çok sayıda ambulansın sevk edildiği hastanede çıkan yangın, çevre bölgelerden gelen onlarca sivil vatandaşın da katkısıyla söndürüldü. Yangında hayatını kaybedenlerin cesetleri ve yaralılar başkentteki diğer hastanelere kaldırıldı.
Kürdistan Bölgesi Başkanı, Başbakan ve Başkan Mesud Barzani, yangında yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi, yaralıların Kürdistan Bölgesi’nde tedavi edilmesi başta olmak üzere ve her  türlü desteği vermeye hazır olunduğu kaydedildi.

Diğer Haberler