Başbakan Mesrur Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü

Başbakan Mesrur Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, görüşmede bölgenin güvenlik durumunun yanı sıra, Erbil Uluslararası Havalimanı, Uluslararası Koalisyon üsleri ve Irak’taki bazı bölgelere yapılan roket ve İHA’lı saldırılar ele alındı. Taraflar yapılan roket saldırılarını kınadı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflar arasında sağlanan birliğim önemine vurgu yapılan telefon görüşmesinde, Uluslararası Koalisyon’un Irak’taki varlığının zaruriyeti ve IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerine desteğin devam etmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Irak’ın 2021 yılına ait bütçe yasasının kabul edilmesi ve Kürdistan Hükümeti’nin reformlarının ele alındığı görüşmede Başbakan Mesrur Barzani, hükümetin ekonomideki durumu dizginleyip gelirlerini artırmak istediğini belirtti.

Başbakan, ABD Dışişleri Bakanı’ndan teknik açıdan ve ABD’li yatırımcıları Kürdistan Bölgesi’ne yönlendirme hususunda Kürdistan Hükümeti’ne destek olmasını talep etti.

Bütçe yasasının uygulanması ve diğer sorunların çözümü için ABD Dışişleri Bakanı’ndan Erbil ve Bağdat’a destek olmasını isteyen Başbakan Barzani, Kürdistan Hükümeti’nin Irak için uluslararası kredilerden payını adil bir şekilde alması gerektiğini ifade etti.

Irak’ta yapılacak seçimlerin de gündeme geldiği görüşmede, ayrıca Şengal Anlaşması’nın uygulanmasının önemine vurgu yapıldı.

Diğer Haberler