Devrim Muhafızları Komutanı Hicazi’nin nasıl öldüğü tartışma konusu oldu

Devrim Muhafızları Komutanı Hicazi'nin nasıl öldüğü tartışma konusu oldu

İran Devrim Muhafızları, Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı General Muhammed Hicazi’nin öldürüldüğü iddia edildi.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklanan Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı General Muhammed Hicazi’nin suikasta uğradığı veya İran’ın sınır ötesi bir operasyonunda öldürüldüğü iddiaları ortaya atıldı.

İran Devrim Muhafızları, önce Hicazi’nin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini ardından ise bu açıklamadan geri adım atarak, Hicazi’nin geçirdiği kalp krizi ile geçmişte aldığı bir kimyasal yaranın belirtileri arasında ilişki kurdu. Devrim Muhafızları’nın açıklamalarından önce ise İran Meclis Başkan Yardımcısı’nın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililer Hicazi için “şehit” nitelemesini kullandı.

Yapılan bu açıklamar kamuoyunda Hicazi’nin suikasta uğradığı veya İran’ın sınır ötesi bir operasyonunda öldürüldüğü iddialarına kapı araladı.

Öte yandan  Kudüs Gücü’nün eski bir komutanının oğlu Twitter hesabından paylaştığı mesajda bu iddiayı dile getirdikten bir süre sonra mesajı sildi.

“Kevseri: Şeytanca söylentiler”

Orata atılan iddialara ilişkin konuşan udüs Gücü Komutanı Danışmanı İsmail Kevseri, Hicazi’nin uğradığı “biyolojik suikast” sonucu hayatını kaybettiği iddiasını “düşmanların şeytanca söylentileri” şeklinde nitelendirdi.

Kevseri, “Düşmanlar kendilerini, İran içerisinde her yere sızmış ve her türlü operasyonu yapabilecek güçteymiş gibi gösteriyorlar” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler