Kaybolan anne ve iki çocuktan sonra babada kayboldu, PKK’nin kaçırdığı öğrenildi

Kaybolan anne ve iki çocuktan sonra babada kayboldu, PKK'nin kaçırdığı öğrenildi

 Şengalli bir vatandaşın aktardığına göre, Şengalli bir anneyle iki kardeşin dört gündür akıbetleri bilinmiyordu. Şimdi de ailenin babası hakkında da bilgi alınamıyor.

Şengalli Şemo Nayif Derweş konuya ilişkin Basnews’e şu ayrıntıları anlattı: “Annemin ismi Nadire Husen Seydo ve 44 yaşında. Kardeşlerimin isimleri Levend Nayif Derweş ve Daxwaz Nayif Derweş. Biz Şengal’e bağlı Duguri kazasındanız. Annem ve kardeşlerim 11.04.2021 tarihinde kayboldular.”

Derweş açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Babam Nayif Derweş’de Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) yanına gitti ve halen dönmedi. Telefonu da dün itibariyle tamamen kapandı.”

Şemo Nayif açıklamasının devamında, annesi ve kardeşlerinin doktor kontrolüne gitmek için araç istediklerini, gelen araca binip yola çıktıktan sonra kendilerinden bir daha haber alamadıklarını ve akibetleri hakkında bilgi alamadıklarını söyledi.

Babasının bir süredir PKK’nin yanında çalıştığını belirten Şemo Nayif açıklamasının sonunda şunları dile getirdi: “Babam PKK’yle çalışıyordu. Yaşanan durumlardan dolayı yanlarına gitti ve geri dönmedi. Telefonu da kapandığı için irtibatımız kalmadı. Aslında Şengal’den ayrılıp Duhok’a gitmek istiyorduk. Fakat annemle iki kardeşim ve daha sonra babamın akibetleri bu şekilde olunca şimdi gidemiyoruz.”

Diğer Haberler