Doğu Kürdistan’lı Peşmerge Süleymaniyede kayboldu

Doğu Kürdistan'lı Peşmerge Süleymaniyede kayboldu Simko Benefşi,Komel, Sine,

Süleymaniye’de Simko Benefşi isimli Doğu Kürdistanlı Peşmerge’den 4 gündür haber alınamıyor.

Süleymaniye’de geçtiğimiz yıl Temmuz ayından berin HDP’nin eski Siirt İl Başkanı Ali Kayar,’da kaybolmuştu.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü Hengaw, İran Kürdistanı Emekçi Devrimciler Topluluğu (Komel) Peşmergesi 35 yaşındaki Sine kenti nüfusuna kayıtlı Simko Benefşi’den 13 Nisan tarihinden beri haber alınmadığını duyurdu.

Hengaw’ın açıklamasına göre, 13 Nisan tarihinde Simko Benefşi partisine ait bir otomobil ile Süleymaniye dışındaki parti kampından ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmadığını ve Simko Benefşi’nin kullandığı otomobilin aynı gün bir benzinhane yakınında buluduğu kaydedildi. Ancak otomobilde herhangi bir kaza ve ya başka bir ize rastlanmadığı bildirildi.

Şuana kadar İran Kürdistanı Emekçi Devrimciler Topluluğu (Komel) kaybolan Peşmergeleri hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

Hengaw geçtiğimiz yıllarda İran istihbaratı Güney Kürdistan’daki Doğu Kürdistanlı aktivist ve siyasilere karşı çok sayıda kaçırma, suikast girişiminde bulundu.

Hengaw, 4 gündür kendisinden haber alınamayan Kürdistan Emekçi Devrimciler Topluluğu (Komel) Peşmergesi Simko Benefşi’nin İran istihbaratı tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimaline dikkat çekti.

Öte yandan Süleymaniye’de geçtiğimiz yılın Temmuz ayında kaybolan HDP’li yönetici Ali Kayar’ın da henüz akibeti bilinmiyor.

Diğer Haberler