Haşdi Şabi yoksul Şengallilerin arpalarına göz koydu

Haşdi Şabi yoksul Şengallilerin arpalarına göz koydu

Şengal’de halk ekonomik sorunlarla karşı karşıya. Bu kez de Haşdi Şabi tarafından halkın ekonomik durumunu zora sokacak adımlar atılıyor. Haşdi Şabi Şengal’deki arpaları İran’a sattı.

Tanınmış Ezidi şahsiyetlerinden Qasım Dirbo bir açıklama yaparak Haşdi Şabi’nin Şengal ambarlarındaki arpaları İran’a sattığını açıkladı. Dirbo açıklamasında şunları söyledi: “Haşdi Şabi şimdi de Şengal’deki geçen yılın mahsulü olan arpaları satmaya başladı. Hepsi İran’a götürülüyor. Bu da Şengal’de arpa krizine yol açtı. Arpa fiyatları iki kat arttı.”

Dirbo konuşmasına şöyle devam etti: “ daha önce bir ton arpa 200 dinardı fakat arpalar İran’a gönderildikten sonra şu anda bir tona 425 bin veriliyor, o bile zor bulunuyor.”

Halkın büyük çoğunluğunun hayvancılıkla uğraştığı Şengal için arpa önemli bir yere sahip. Gerek binek hayvanları gerek se de küçükbaş hayvanlar için yoğun olarak kullanılıyor.  Bu durum ekonomik olarak ciddi bir krize yol açacak görünüyor. Kasım Dirbo konuşmasında Haşdi Şabinin şu ana değin Şengal’de yaptığı uygulamalara da değinerek “ şu ana değin Şengal için iyi bir şey zaten yapılmadı öyle görünüyor ki her şey daha kötü olacak” dedi.

Diğer Haberler