Pentagon: Rusya’nın yaptığı yığınak kaygı verici

Pentagon: Rusya’nın yaptığı yığınak kaygı verici

Pentagon, Rusya’nın Ukrayna sınırında yaptığı yığınağın kaygı verici olduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın 2014’ten bu yana görülen en büyük yığınak olduğunu söyledi.

Kirby, Moskova’nın niyetini şeffaf bir şekilde ortaya koymadığına dikkat çekerek, oradaki yığınağın kaygı verici olduğunu ve bölge istikrarına katkı yapan bir adım olmadığını söyledi.

Rusya’nın bölgede teşkil ettiği tehdidi dikkate aldıklarını belirten Kirby, yığınakla ilgili 2014’ten bu yana gördüklerinin en büyüğü olduğu yorumunda bulundu.

Kirby, Karadeniz’e iki savaş gemisi gönderecekleri haberlerini de teyit etmekten kaçınırken, rutin olarak Karadeniz’e askeri unsurlar intikal ettirdiklerini ve bunu yaparken de Türkiye ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi bağlamında koordinasyon sağladıklarını ifade etti.

Rusya’nın 2014’te Kırım’ın işgalini tamamladıktan hemen sonra Ukrayna’nın doğusunda başlattığı hibrit savaş yedi yıldır aralıksız devam ediyor. Bölgede bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014’ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Diğer Haberler