PKK silahlı güçleri Berê Gare alanındaki  Gize köyünde halka saldırdı 

    PKK silahlı güçleri Berê Gare alanındaki  Gize köyünde halka saldırdı HPG, PKK, Gare Metina, Kontrol noktası Kürdistan Bölgesel Yönetimi, hava saldırısı, uçak,  

  PKK güçleri Gare alanındaki Gîzê köyü yakınlarında halka saldırdı. Yol kontrolü yapan gerillalar köylerine gitmek isteyen insanların araçlarını aramak istedi halkın karşı çıkması üzerine PKK gerillaları havaya ateş açtı.

Güney Kürdistan halkının PKK’nin köylerine gitmelerine engel olması halkın tepkine yol açıyor. Özellikle bahar ayının gelmesi ile beraber halk bağ ve bahçelerinin bakımını yapmak için köylerine gidiyor.

 Köy girişlerine silahlı üyelerini yerleştiren PKK halkın köye giriş ve çıkışlarını kontrol ediyor, bazı yerlerde ise giriş ve çıkışlara izin vermiyor. 2 Nisan günü Sersinge’ye bağlı Gîzê köyüne gitmek isteyen halka gerillalar ateş açtı. Berê Garê olarak bilinen alana kontrol noktası koyan PKK gerillaları halkı araçlardan indirerek üst ve araba araması yapmak istendi. Gîzê köyü sakinleri ise bu duruma tepki gösterdi. Halk PKK’nin üst ve araç araması yapamayacağını, böyle bir şeye hakkı olmadığını, bu alanın Kürdistan Bölgesel Yönetiminin denetiminde olduğunu belirterek tepki gösterdi. PKK gerillaları ile halk arasında ki tartışmanın büyümesi üzerine gerillalar halkın üzerinden havaya ateş açtı ve köylüleri tehdit etti. Bunun üzerine halk köye gitmeden geri dönmek zorunda kaldı.

Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre yine 2 Nisan günü bir gurup gerilla Gîzê köylülerine ait bir aracı çevirerek bir gerillayı Sersinkê nahiyesine bağlı Sarke köyüne götürmesini istedi. Araç şoförü ise gerillayı alamayacağını araçta çocuklar olduğunu, uçaklarda çekindiklerini söylüyor. Bunun üzerine asayiş güçleri araç şoförünü tehdit ederek “Siz Gîzê köylüleri hep böylesiniz, bize yardım etmiyorsunuz” diyerek aracın kendi köyüne gitmesine engel oluyor.

PKK Metina ve Gare alanında birçok köye halkın gitmesine izin vermiyor. Alana giden köylülerden de hayvan ve bahçe vergisi adı altında para alınıyor.

Diğer Haberler