Kürdistan Tarım ve Su İşleri Bakanlığı 5 şirket ile anlaşma yaptı

Kürdistan Tarım ve Su İşleri Bakanlığı 5 şirket ile anlaşma yaptı

Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı, Kürt çifçilerinin ürünlerini satışını desteklemek amacıyla 5 şirket ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

 Kürdistan Böl.gesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Sözcüsü Husêyn Heme Kerîm, dün 5 şirket temsilci ile patates üreticisi temsilcilerinin de katılımıyla bir dizi protokol imzalandığını söyledi.

Husêyn Heme Kerîm,  Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı’nın Erbil-Beyrut, Lona, Golden Eartih, Grîn Iraq ve  Zîn Sinakis şirketleri ile imzaladığını kaydetti.

Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Sözcüsü imzalanan protokoller hakkında şu bilgileri verdi: “Bu protokoller patates üreticileri ve cips üreten işletmelerin desteklenmesi açısından önemli bir adımdı. Bakanlık olarak patates üretiminin iç pazara sürümü ve dışardan patates alımını yasaklayarak yerel ürünlerin daha fazla satılması için çabamızı sürdüreceğiz.”

Husên Heme Kerîm, şirketlerle imzalanan protokoller ile bakanlık gözetiminde patates üreticilerin desteklenmesi ve proje sahiplerinin teşvik edilmesinin amaçlandığınız sözlerine ekledi.

Diğer Haberler