Polis Şenyaşar ailesine saldırdı, Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı

Polis Şenyaşar ailesine saldırdı, Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı Urfa Adliyesi Adalet Nöbeti,

Urfa Adliyesi önünde 24 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesine polis saldırdı. Polisin saldırısı sonucu yaralanan Ferit Şenyaşar, hastaneye kaldırıldı.

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı ‘Adalet’ nöbetine 24’üncü gününde devam ederken polis aileye saldırdı.

Sabah saatlerinde adliye içerisinde nöbet eylemlerini başlatan aile önce adliye dışarısına çıkarıldı. Sonra aile adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi. Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek istediklerini belirten Ferit Şenyaşar’a, Urfa Güvenlik Şube Amiri, “Ferit, müştemilatın dışına çıkacaksın, burada beklemeyeceksin” dedi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı.

Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. Şenyaşar’ın bayılması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.

Emine Şenyaşar: Katilleri neden tutuklamıyorsunuz?

Gözaltı sırasında sinir krizi geçiren Şenyaşar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Avukatlar ile birlikte oğluna refaket eden anne Emine Şenyaşar, oğlunun darp edilmesine tepki gösterdi.

Anne Şenyaşar, “Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi ve vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler