Kazimi’den beklenmeyen ABD yorumu: Irak ordusu işgalci ABD güçleri tarafından büyük zulma uğradı

 Irak Başbakanı Mustafa Kazimi yaptığı açıklamada, Rebullah milislerinin Bağdat’ta düzenlediği askeri gösterisinin abartıldığını ve ABD’yi işgalci olarak nitelediklerini belirtti.

Başbakan Kazimi Mısır’ın MBC kanalına verdiği mülakatta ABD’yi işgalci olarak tanımladı ve Irak ordusunun işgalci ABD güçleri tarafından büyük bir zulme uğradığını fakat IŞİD savaşından sonra güçlendiğini dile getirdi.

Milis ve askeri gruplara da uyarılarda bulunan Kazimi açıklamasında, kendi çıkarları doğrultusunda bazı milis ve grupların silah kullanmalarını kabul etmediklerini çünkü Irak ordusunun artık güçlü bir konuma ulaştığını ifade etti.

Rebullah milislerinin Bağdat’ta yaptıkları gövde gösterisi ve Başbakan Mustafa Kazimi’nin kulaklarını kesme tehditine ilişkin de açıklamada bulunan Kazımi, bu gösterilerin medya yayın organlarında çok abartıldığını, darbe yemiş ve devletin istikrarını hedef alan bazı gençlerin kendisiyle görüşerek durumları netleştirmek istediğini söyledi.

Kazimi açıklamasının sonunda, ülke sınırlarında resmi güvenlik kurumları haricinde silahlı hiç bir grubun gösteri veya silah kullanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Diğer Haberler