Kürt alim Kadri Yıldırım’ın cenaze töreninde HDP ve Türk Devleti Ala Rengin’e tahammül etmedi

Kürt alim Kadri Yıldırım'ın cenaze töreninde Ala Rengin gerginliği yaşandı
Geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Kürt alimi ve HDP Siirt eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Diyarbakır’da 4 gün önce evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası dün akşam saatlerinde yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım için Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Yıldırım ailesi, siyasi parti temsilcileri ve sevenleri katıldı.
POLİS BAYRAĞI ALMAK İSTEDİ
Mezarlık camisinde cenaze namazı kılındıktan sonra Yıldırım’ın cenazesi, sevenleri tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Törene katılan yüzlerce kişi, Yıldırım’ın defin edileceği mezara kadar kitlesel bir şekilde yürüdü. Cenaze tabutunun üzerine örtülen Federal Kürdistan Bölgesi bayrağı,  polisler tarafından alınmak istendi. Polisler ile tartışan Yıldırım’ın sevenleri, duruma sert tepki gösterdi. Yurttaşlar ile polis arasından kısa süren bir arbede yaşanırken, polislerin bayrağı almasına başta izin verilmedi. Daha sonra polis Ala Rengin’i aldı.
Cenazeye katılan vatandaşlar Kadri Yıldırım’ın Kürt ulusu için mücadelle ettiğini belirterek olaya tepki gösterdi.  Fakat daha sonra  DTK, DTP ve HDP temsilen gelen bazı kişilerinde  tabutün üzerine Ala Rengin konmasına karşı olduğu öğrenildi. HDP tabutun üzerine  HDP sembolleri koymak istedi. Kadri Yıldırım’ın yakınları bu da kabul etmedi.  Cenazede bulunanlar “Kadri Yıldırım bir partinin malı değildi, bu bayrakta bir partinin bayrağı değildir, sadece devlet deği burada başkaları da Ala Rengin’e müdalele etmek istedi, o tabutunun üzerinde Ala Rengin olmasını isterdi” diye tepki gösterdiler.
CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ
Defin işlemi esnasında yüzlerce yurttaş gözyaşını tutamazken, Yıldırım’ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. Törenin ardından siyasetçiler, yazarlar ve yurttaşlar, taziyelerini Yıldırım ailesi fertlerine ilettikten sonra Yeniköy Mezarlığı’ndan ayrıldı.

Diğer Haberler