Katar Dışişleri Bakanı’nın Erbil’i ziyaret edecek, Katar Konslosluğu açılacak

Katar Dışişleri Bakanı'nın Erbil'i ziyaret edecek, Katar Koslosluğu açılacak

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani’nin bugün Bağdat’a ziyaretinin ardından Erbil’e geleceği öğrenildi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a resmi bri ziyaret gerçekleştirecek. El Sani daha sonra Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil’e gelecek.  El-Sani’nin ziyareti esnasında Erbil’de Katar Konsolosluğu resmi olarak açılacak.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani 15 Ocak 2020’de Erbil’i ziyaret ederek Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmüştü.

Görüşmenin ardından, Neçirvan Barzani, El-Sani’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretinin önemli olduğunu belirterek, hala IŞİD tehdidi ve tehlikesinin bulunduğu bölgenin korunması için tüm tarafların çabalarının korunmasına vurgu yaptı.

El-Sani de ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere önem verdiğini ifade etti. Katar Dışişleri Bakanı ayrıca, bölgede sorunların çözülmesi ve gergin ortamın sakinleştirilmesinde Erbil’in oynadığı role değindi.

Diğer Haberler