Şengal’de ki PKK güçleri mahallelerdeki halkın jeneratörlerine el koydu

Şengal’de ki PKK güçleri mahallelerdeki halkın jeneratörlerine el koydu

Şengal’de bulunan PKK güçleri mahallelerde bulunan jeneratörlere el koyarak götürüyor. Şu ana değin bir büyük jeneratöre el kondu. Jenerartörlerin Şengal dağına tünel ve mağara kazmak için götürüldüğü belirtildi.

Şengal şehir merkezindeki elektrik soruna çözüm bulmak resmi Şengal Belediyesi tarafından yüksek kapasiteli jeneratörler yerleştirilmişti. PKK’nin Serhat Amanos adlı kadrosunun şubat ayının başında bir jeneratöre el konduğu öğrenildi.  Jeneratörü götürülen mahallenin ismi Al-Nesir mahallesi. Jeneratöre el konmasının nedeni ise PKK’nin Şengal dağında kazdığı tünellerde kullanmak için.

Haber kaynarlarımız jeneratörlerin Şengal belediyesi tarafından satın alındığını belirtti. Şengal’de çok ciddi bir elektrik sorunu var. Irak hükümeti bazen günde sadece 4 saat elektrik veriyor. Resmi Şengal Belediyesi halka destek olmak için 8 tane jeneratör almıştı.  Yazın hava sıcaklığı ortalamasının 46 derece olduğu Şengal’de elektrik sorunu özellikle yaz aylarında büyük sağlık sorunlarına yol açıyor.

Diğer Haberler