Erdoğan Bloomberg için makale yazdı, yine Kürt karşıtlığı yaptı

Erdoğan Bloomberg için makale yazdı, yine Kürt karşıtlığı yaptı

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki iç savaşın 10. yıldönümünde ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg için bir makale kaleme aldı. Makalede Batı’nın YPG’ye karşı tavır almasını istedi. 

Suriye’de Türkiye’nin işgal ettiği bölgelerde büyük bir insan hakları ihlalari yaşandığı halde Erdoğan Türkiye’nin Suriye’de ki demokrasi ve insan haklarına yaptıkları katkıları anlattı. 

Erdoğan ayrıca “Suriye’de barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesinin Batı’nın Türkiye’yi samimi bir şekilde desteklemesine bağlı olduğuna inanıyorum” dedi.

Erdoğan’ın mesajlarından öne çıkanlar şöyle:

  • Demokrasi, özgürlük ve insan haklarının yeniden moda olduğu şimdilerde insanlığın Suriye’deki icraatları, samimiyetimizin nihai ölçüsü olacaktır.
  • Gururla söylüyorum ki Türkiye’nin pozisyonu, Suriye iç savaşının başlangıcından itibaren hiç değişmemiştir.
  • Barışçıl ve kalıcı çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine saygı gösterilmemesi halinde mümkün olamayacağını vurguluyoruz.
  • Türkiye’nin yerel unsurlarla birlikte oluşturduğu güvenli bölgeler, komşumuzun (Suriye) geleceğine olan bağlılığımızın kanıtıdır.
  • Biden yönetimi, verdiği sözleri tutarak, Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle birlikte çalışmalıdır
  • Batı’nın öncelikle (Suriye’de) güvenli bölgelere saldıran ve eli kanlı rejime payanda olan YPG’ye karşı net tavır takınması gerekmektedir.

Diğer Haberler