Corona Pandemisi Newroz’un Başkenti Akre’yi bu yıl nasıl etkileyecek?

Corona Pandemisi Newroz’un Başkenti Akre’yi bu yıl nasıl etkileyecek?

Her yıl Newroz kutlamaları ile tüm Kürtlerin ve yabancıların ilgisini çeken Akrê kenti geçen yıl Corona pandemisi nedeni ile Newroz’u kutlamamıştı. Bu Akrê’de nasıl bir kutlama olacağı merak ediliyordu? O program bu gün netleşti.

Yeni tip virüsün gittikçe etkili olduğu Kürdistan Bölgesinde Akrê bu yıl Newroz kutlaması için resmi ve organize bir Newroz kutlaması yapmayacak. Akrê Kaymakamı Mıhemed Sedîq’ yaptığı açıklamada sadece 50-60 kişilik bir gençlik gurubu meşalelerle Akre Kalesi zirvesine çıkacağını ve sınırlı sayıda hava fişek atılacağını belirtti.

Meşale gurubuna gönüllü olarak katılan polis memuru Elî Seîd’de gurup olarak 200 meşale hazırladıklarını ve iki yönden kaleye çıkıp 60 metre uzunluğunda bir bayrak açacaklarının belirtti.

Duhok il meclisi 20018 yılında Akrê’nin “Paytexta Newrozê” (Newroz Başkenti) olarak tanıtılması kararı almıştı. Tarihçiler Akre’de ki ateş ve Newroz sembollerinin çok eski olduğunu hatta Akrê adının Kürtçe ateş olan Agirden türemiş olabileceğini düşünüyor.

Diğer Haberler